Алекса вече може да командва Нисан

Amazon Echo вече може да командва колите на Nissan

 

Докато в България още се чудим какво е Амазон Ехо и има ли почва у нас по света смарт спийкърите намират все повече приложения.

Как NissanConnect и Amazon Alexa работят заедно?

Гласовите команди и колите, които могат да ги изпълняват докато си още вкъщи вече не са фантастика. С наличието на съответния гласов асистент и автомобил, който може да я “чуе” командите се изпълняват безупречно. В Nissan бързо са се ориентирали в тенденциите и виждат възможност да свържат Alexa с тяхната услуга за свързаност NissanConnect. 

 

Как можеш да управляваш Nissan с Alexa?

С нов Skill от NissanConnect Services за Amazon Alexa, някои собственици на Nissan ще могат да общуват по нов начин с автомобилите си.  Потребителите на гласовия асистент на Amazon могат да инсталират “NissanConnect Services” безплатно от Amazon Skills Store.  

Когато услугата е активирана и свързана с валиден акаунт в портала на Нисан и моделът автомобил е съвместим, собствениците могат да използват гласови команди. От разстояние можеш да отключиш и заключиш колата, да свирнеш с клаксона, да пуснеш на светлините, да стартираш и изключиш двигателя в зависимост от модела. С команди от типа “Alexa, ask NissanConnect Services to start my Murano” автомобилът ще се превърне в дистанционно контролирано послушно устройство. За увеличаване на сигурността някои команди се изпълняват само след като собственика каже и своя 4-цифрен пин. В официалното видео по-долу можеш да видиш всичко в действие. 

Интеграцията на NissanConnect Services работи с новия Alexa skill, за следните модели, като очакването е да са все повече:

Nissan Altima(MY16, MY17, MY17.5)
Nissan Armada(MY18)
Nissan GT-R(MY17)
Nissan Maxima(MY16, MY17)
Nissan Murano(MY17.5)
Nissan Pathfinder(MY17, MY18)
Nissan Rogue(MY16, MY17)
Nissan Rogue Sport(MY17)
Nissan Sentra(MY16, MY17)
Nissan TITAN(MY17)
Nissan TITAN XD(MY16, MY17)

Като добавим факта, че електрическите коли стават все по-обичайни – спокойно можем да предположим, че интеграциите между двата вида устройства ще процъфтяват. Дори в този момент има доста голям брой Skills за Amazon Echo за дистанционно управление на функции на електрически автомобили.

Това е дори преди излизането на вече планирано модели на другите големи производители като Ford и Volkswagen, които скоро ще имат фабрично инсталирана Alexa функционалност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.