Ръководство за Google Home

Най-подробното ръководство за Google Home в България

Google Home е конкурентното устройство на Amazon Echo, което се появи на пазара около година по-късно. Фактът, че зад него стои Google Assistant, разбирай изкуственият интелект на Google, го прави вероятно едно от най-умните умни устройства на пазара. Скоро ще направим и сравнително ревю на двата гласови асистента и ще излъчим победител. Но сега да пристъпим към нашето ръководство за Google Home.

Когато се роди идеята за тази статия тъкмо бях завършил Най-подробното ръководство за Amazon Echo в България и се бях сдобил с тестов Google Home. Който е чел ръководството за Амазон Ехо, ще разбере защо се бях подготвил за къртовски труд, лъжене на системата и вадене от девет дола вода, докато го накараме да работи, както ни се иска. От тук, а и за да се следва логиката от предходното ръководство, дойде и заглавието. Но както ще видиш по-долу – най-подробното ръководство за Google Home се оказа доста кратко, а цялата настройката отне около 5 минути.

Ако вече имаш устройството вкъщи прескочи следващите няколко реда и директно премини към настройкитенастройките.

Как се поръчва Google Home от България?

Първи и най-лесен начин е да го поръчаш от еМag или друг български магазин, но както обикновено това е по-скъпото решение. Алтернативата е да поръчаш директно от магазина на Google в някоя от държавите където е наличен или от eBay и да почакаш малко повече, но да спестиш пари. За доставките от Англия, Германия и Щатите писах в предното ръководство, и няма да се повтарям тук.

Свързване на устройството приложението Google Home?

Разбира се първо трябва да свалиш приложението на смарт телефон или таблет. Въпреки че устройството не се продава навсякъде, приложението е налично и безплатно по целия свят и за Android и за iOS. След това просто следвай стъпките в приложението. За твое улеснение ги описваме тук, в случай че имаш колебания.

1. Включи устройството и изчакай докато видиш емблематичните 4 цветни точки – преди това ва ще се въртят и танцуват и бели и цветни. Сългаси се с условията за ползване (натисни бутона Accept) и разреши ползването на твоята локация от приложението.

2. Следващата стъпка е да свържеш Google акаунта си с приложението. Ако вече използваш услуги на компанията това става само с избиране на съответния акаунт – няма нужда от повторно логване.

Начален екран на Google HomeСвързване на google акаунт

 

3. Приложението ще поиска да включиш Bluetooth, за да открие устройството.

Включване на bluetooth

4. След като е открит, Google Home има нужда от настройки. Натисни “Set Up“.

Настройка на Google Home

4. После трябва да укажеш в коя стая е устройството и да го свържеш с твоя WiFi.

Настройка в коя стая е Google HomeНастройка на WiFi

5. Следващата настройка е за местоположението – въведи своя адрес. За разлика от Amazon Echo Google Home приема адреси по целия свят. Това е чудесно, защото всички услуги базирани на местоположението взимат за отправна точка твоя адрес. Информация за времето и трафика, близки обекти,  и т.н. работят безпроблемно.

Въведи адрес в Google Home

6. Последната стъпка в нашето ръководство за Google Home е да избереш основна услуга за музика. Опциите за България са Google Play Music и Spotify. Добрата новина е, че Spotify работи дори с безплатен акаунт. Просто свържи приложението с акаунта, който имаш на телефона си. Колонката на Google Home е наистина добра, така че не пропускай тази възможност.

Избери откъде да слушаш музика на Google Home

Когато всички стъпки от ръководството са изпълнени ще видиш този екран и демо как работи устройството. Може да следваш стъпките или просто да натиснеш бутона “Skip“ и да започнеш да го ползваш.

Google Home е готов за работа

 

Това е цялото “Най-подробно ръковоство за Google Home в България”. Ако сте преминали през няколкото лесни стъпки – устройството вече работи успешно у вас. Сега можеш да питаш на воля и Google Home ще ти отговаря с най-доброто, на което е способен изкуствения интелект на Google. А ние знам от опит – той може много.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.